Tandem

Tandemspringen is de eenvoudigste manier om kennis te maken met het valschermspringen.

Iedereen ouder dan 12 jaar mag een tandemsprong maken, op voorwaarde dat je hoogstens 95 kg weegt en geen alcohol nuttigt voor de sprong.

Enkel indien je 70 jaar of ouder bent, dien je een medisch attest voor te leggen dat je geschikt bent om een tandemsprong te maken. Minderjarigen hebben de schriftelijke toelating van hun ouders nodig.

Praktische info

Draag sportieve kledij (broek, T-shirt, sweater) en stevige (loop)schoenen. Je krijgt in de springclub een beschermende jumpsuit. In de winter kan je best een paar warme handschoenen meebrengen want in die periode kan het ietwat koud zijn op 4.000 meter.

De meeste clubs bieden ook nog de optie om deze sprong te laten filmen door een cameraman die met je mee springt. Er wordt dan een mooie reportage gemaakt van de opleiding, de vlucht in het vliegtuig, de sprong zelf uiteraard, en de landing. Ook foto's maken behoort tot de mogelijkheid. Het gebruik van een Gopro door de tandempassagier is om veiligheidsredenen niet toegelaten.

Trek voldoende tijd uit voor deze beleving, reken toch een paar uurtjes voor administratie, opleiding en de sprong zelf. Aangezien we afhankelijk zijn van het Belgische weer, kunnen we niet garanderen dat de sprong kan doorgaan.

Verloop van de sprong

Je vult ter plaatse een verklaring van goede gezondheid in en na een briefing van een halfuurtje ben je klaar om samen met je tandemmaster het luchtruim te kiezen.

Door middel van 4 haken word je secuur vastgehaakt aan het harnas van je instructeur. Na een vlucht van 15 minuten met het vliegtuig tot 4.000 meter, duikel je dan samen de lucht in. Na een sensationele vrije val van 50 seconden, opent op 1.500 meter de tandemmaster het speciaal voor 2 personen ontworpen valscherm.

De sprong is dan zeker nog niet ten einde. Er resten je dan nog enkele minuten waarbij je kan genieten van een prachtig panoramische uitzicht boven de dropzone, zwevend onder je valscherm. Je mag ook zelf het valscherm besturen. Na een zachte landing ben je dan terug op moeder aarde.

Klaar om de sprong te wagen? Reserveer hier je tandemsprong!

valid xhtml & css - last edit 20/4/2018 - 3SIGN.com